Blog

Dialoogbijeenkomst neuroimagingtoepassingen in de gezondheidszorg

Datum: 28 maart 2013 Tags: dialoogbijeenkomst, gezondheidszorg, neuroimaging, vraag en aanbod 

Een volgende stap richting een maatschappelijk verantwoorde inbedding van neuroimagingtoepassingen binnen de gezondheidszorg is het samenbrengen van vraag en aanbod. Tijdens de dialoogbijeenkomst willen we deze verkennen, expliciteren en concreet bij elkaar brengen.

We streven naar een gebalanceerde deelname van zowel de kant van ontwikkelaars (zoals techniekontwikkelaars en wetenschappers), potentiële afnemers (zoals zorgprofessionals en patiënten), beleidsmakers als zorgverzekeraars. Op basis van korte vijf minuten presentaties van onderzoekers en potentiële gebruikers van neuroimagingtoepassingen verkennen we via verschillende stappen de kansen en bedenkingen. In kleine gevarieerde groepen kan er dieper ingegaan worden op de inhoud van kansen en op creatieve oplossingen om bedenkingen te ondervangen. Deelname aan de bijeenkomst kan hierdoor het begin zijn van een verder groeiende samenwerking met (een) andere deelnemer(s).

De discussies vinden plaats onder leiding van een ervaren discussieleider die er zorg voor draagt dat alle deelnemers een actieve bijdrage kunnen leveren. Het doel is om concreet vraag en aanbod bij elkaar te brengen en gelijkgestemden elkaar te laten vinden.

De dialoogbijeenkomst zal plaatsvinden op 24 mei van 9:15 tot 13:30 uur bij vergadercentrum La Vie Regardz, nabij het Centraal Station van Utrecht. Bent u geïnteresseerd om matches tussen vraag en aanbod van klinische neuroimaging met ons en anderen te inventariseren? Of ontvangt u graag verdere informatie? Dan vernemen wij dit graag via neurodialoog@falw.vu.nl of 020-598 6271.

Onderzoeker thema Gezondheidszorg

Terug naar overzicht