Blog

PUBLIEK DIALOOG 3 Juli 2014, 20.00 uur – De Nieuwe Liefde – Amsterdam

Datum: 23 juni 2014 

PUBLIEK DIALOOG

NEUROIMAGING MEETS SOCIETY

3 Juli 2014 – De Nieuwe Liefde – Amsterdam

 

 

Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is om in gesprek te gaan over hersenscans
Wanneer: 3 juli 2014
Hoe laat: ontvangst 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Waar: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam
Kosten: geen

Kunnen hersenscans nieuwe antwoorden geven op oude problemen? Kan hierdoor gezien worden of we ziek worden, goed kunnen leren of dat we liegen? En wat betekent dit voor je zorgverzekering, je middelbare school advies of je sollicitatieprocedure?

De Neurodialoog probeert antwoorden te vinden op maatschappelijke vragen die ontstaan door ontwikkelingen in technieken die de hersenen in beeld brengen, de zogenaamde neuroimagingtechnieken. Op donderdag 3 juli, van 20.00 uur tot 21.30 uur, organiseert zij het symposium ‘Neuroimaging meets Society’ in De Nieuwe Liefde te Amsterdam.

De uitsmijter van dit symposium is een publiek dialoog, waarbij jij ook van harte welkom bent! Tijdens deze dialoog, onder leiding van dr. Frank Kupper ontmoeten neurowetenschappers, psychologen, beleidsmakers en burgers  elkaar in een mix van interviews, filosofische reflecties, theatrale interventies en open discussies. Alles zal in het teken van hersenscans staan. Na de dialoog is er gelegenheid tot napraten tijdens een borrel.

Heb je altijd al eens in gesprek willen gaan met een wetenschapper, beleidsmaker en/of zorgprofessional?

Stel je vragen en zoek samen naar nieuwe antwoorden!

Aanmelding is noodzakelijk en mogelijk tot 1 juli via neurodialoog.falw@vu.nl onder vermelding van ‘aanmelding publiek dialoog’.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, dit symposium wordt gesubsidieerd door het NWO themaprogramma Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (MVI).

Onderzoeker thema Gezondheidszorg

Terug naar overzicht